Parkinsonova bolezen

Kaj narekuje spremembo zdravljenja?

Pojav komplikacij klasičnega zdravljenja napoveduje kritično točko v obravnavi bolnikov z napredovalo Parkinsonovo boleznijo. Kaj lahko ponudimo v nadaljevanju in kako v epidemiji poteka uvajanje novega zdravila za kontinuirano zdravljenje, ki so ga slovenski bolniki dobili med prvimi v Evropi, sta pojasnili izr. prof. dr. Maja Trošt, dr. med., in doc. dr. Milica Gregorič Kramberger, dr. med.

16. 3. 2022
INFOGRAFIKA - PARKINSONOVA BOLEZEN

Kako bolnika razbremeniti strahu pred spremembami?

Kontinuirano zdravljenje v Evropi prejema le 44 % bolnikov s Parkinsonovo boleznijo, ki izpolnjujejo kriterije za uvedbo, v Sloveniji le tretjina. Kako nagovoriti pomisleke in strahove, zaradi katerih bolniki oklevajo, in kdo vam lahko pri uspešnem prehodu na kontinuiran način zdravljenja pomaga? Infografika ponuja uporabna orodja.

24. 1. 2022

O terapevtovih največjih izzivih in uvajanju novosti v epidemiji

Katero vrsto kontinuiranega zdravljenja izbrati za katerega bolnika in kako v epidemiji poteka uvajanje novega zdravila, ki so ga slovenski bolniki z napredovalo Parkinsonovo boleznijo dobili med prvimi v Evropi, sta pojasnili sogovornici z Nevrološke klinike UKC Ljubljana, izr. prof. dr. Maja Trošt, dr. med., in doc. dr. Milica Gregorič Kramberger, dr. med.

21. 1. 2022
VIDEO

Kako upočasnjujemo napredovalo Parkinsonovo bolezen?

Prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med., je opisal uveljavljene in nove možnosti kontinuirane dopaminergične stimulacije, ki jih bolnikom lahko ponudimo ob napredovali Parkinsonovi bolezni. Razčlenil je izzive splošnih nevrologov in tudi specialistov družinske medicine, ki v tem procesu sodelujejo.

21. 1. 2022

Kontinuirana zdravljenja po formuli 5-2-1

Zdravljenje Parkinsonove bolezni (PB) je simptomatsko in usmerjeno v omilitev klasičnih motoričnih znakov, nemotoričnih težav in prej ali slej tudi motoričnih komplikacij zdravljenja z levodopo. Levodopa je še vedno zlati standard zdravljenja PB, a po nekaj letih jemanja večina bolnikov razvije motorične komplikacije.

16. 6. 2020

Aktualni e-novičnik

Kako upočasnjujemo napredovalo Parkinsonovo bolezen?

21. 1. 2022

O terapevtovih največjih izzivih in uvajanju novosti v epidemiji

21. 1. 2022

Kako bolnika razbremeniti strahu pred spremembami?

24. 1. 2022
Naročite se na e-novičnik

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Predstavitveni
video (1:25 min)
Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives.pustavrh@adriasonara.eu
zdenka.melansek@adriasonara.eu

Oglasno trženje
Barbara Pučnik
051 609 366
barbara.pucnik@adriasonara.eu

O nas