Fizikalna in rehabilitacijska medicina

Ko bolezen izzveneva, pa še kar ne morejo dihati

Kateri bolniki po prebolelem covidu-19 potrebujejo rehabilitacijo in kakšne oblike obstajajo, pojasnjuje doc. dr. Primož Novak, dr. med. V URI - Soča sprejemajo po vzpostavljenih kriterijih le najtežje bolnike, poleg tega obstajajo še tri možnosti rehabilitacije.

10. 12. 2021
DIAGNOZA

Na vrhu tobogana se še lahko obrnemo

Ko izklopimo avtopilota, smo ranljivejši, saj se izognemo ukalupljenemu, običajnemu ravnanju, a hkrati smo močnejši, saj smo bolj dovzetni za to, da prisluhnemo svojim občutkom in tudi bolniku pred nami, je prepričana doc. dr. Tina Bregant, dr. med. Tega nas nauči čuječnost.

20. 6. 2019
KRONIČNA BOLEČINA

Bolečina je le vrh ledene gore

Poznate bolnika s kronično bolečino, ki je nobeno zdravilo ne olajša in mu ne pomaga niti operacija? Imate v ambulanti takega, ki se vedno znova pritožuje nad bolečinami, čeprav preiskave ne pojasnijo njegovih težav in mu ne znate pomagati?

18. 6. 2018
Intervju: pediatrinja dr. Tina Bregant, dr. med.

Otroški možgani v stresu ugašajo

Dr. Tina Bregant, dr. med., se kot nevropediatrinja in kot mama vseskozi zaveda, da smo ljudje ne le racionalna, ampak tudi čustvena in socialna bitja. Pri otrocih v stresu, kot je revščina, celo možganske povezave ugašajo, ugotavlja v intervjuju revije pHARMONIA.

21. 3. 2017
NEVROLOŠKE BOLEZNI

Rehabilitacija parkinsonikov je pomemben del zdravljenja

Vse več je dokazov o ugodnem vplivu rehabilitacije na bolnike s Parkinsonovo boleznijo. Zato tudi zdravstvena zavarovalnica vse pogosteje odobri zdraviliško zdravljenje po globoki možganski stimulaciji in po uvedbi kontinuiranega zdravljenja z duodopo.

18. 12. 2015
VELIKI 4 - LANCET

Moč stiska roke kot napovednik srčno-žilnih dogodkov

Telesna kondicija, ki jo določata kondicija srčno-žilnega sistema in mišična kondicija, je pomemben napovednik obolevnosti in umrljivosti: slabša pomeni večjo ogroženost. Podobno velja za mišično moč, ki je pomemben element mišične in s tem tudi splošne telesne kondicije: raziskave so pokazale povezanost slabše mišične moči z večjim tveganjem za umrljivost, so objavili v reviji The Lancet.

21. 6. 2015

Aktualni e-novičnik

Živeti 150 let?

20. 6. 2022

Kako izboljšamo obravnavo oseb s sladkorno boleznijo?

23. 6. 2022

pHARMONIA je praznovala 10 let

21. 6. 2022

Najnovejše orožje proti staranju?

21. 6. 2022

Kako prepoznamo in zdravimo onihomikoze

16. 3. 2022

Kako se izgovori pHARMONIA?

20. 6. 2022
Naročite se na e-novičnik

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Predstavitveni
video (1:25 min)
Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives@adriasonara.eu
zdenka@adriasonara.eu

Oglasno trženje
Barbara Pučnik
051 609 366
marketing@adriasonara.eu

O nas