Fabryjeva bolezen

Cilj je poiskati bolnike, da bi jim lahko pomagali

Velika težava bolnikov s Fabryjevo boleznijo so kronične akroparestezije, ki se z medicinskimi preiskavami ne dajo dokazati, zato zgodbe bolnikov razkrivajo, da jim pogosto nihče ni verjel, opozarjata internist prim. Bojan Vujkovac, dr. med., in pediatrinja doc. dr. Mojca Žerjav Tanšek, dr. med., ki v Sloveniji bedita nad bolniki s to boleznijo.

16. 12. 2020
INFOGRAFIKA

Najpomembnejša je edukacija

S pravočasno prepoznavo in zdravljenjem Fabryjeve bolezni (FB) se lahko preprečijo ireverzibilne okvare organov več organskih sistemov, zgodnja obolevnost in umrljivost.

23. 9. 2020

Učinkovita zdravila so, treba je poiskati manjkajoče bolnike

Zakaj je pomembno poiskati neodkrite bolnike s Fabryjevo boleznijo? Ker se z zgodnjim zdravljenjem preprečujejo nepovratne okvare na tarčnih organih: na srcu, ledvicah in centralnem živčnem sistemu.

22. 9. 2020

Zaupanje pozitivno vpliva na komplianco in adherenco

Približno pred dvema desetletjema, ko je bil odkrit prvi bolnik s Fabryjevo boleznijo v Sloveniji, je Sonja Pečolar, dipl. m. s., skupaj s prim. Bojanom Vujkovcem in še nekaj zdravniki začela proces izobraževanja, ki je potekal tudi v tujini, in tako je nastal edini center za obravnavo Fabryjeve bolezni v Sloveniji.

22. 9. 2020

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
"Revija je namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce na poljuden način obvešča o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponuja pester izbor privlačnih člankov za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive."
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Cesta na Brdo 100
1000 Ljubljana

Uredništvo

Urednica
Noemi Kandus
040 302 302
noemi@adriasonara.eu
zdenka@adriasonara.eu

Oglasno trženje
Barbara Pučnik
051 609 366
marketing@adriasonara.eu

© 2021 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava AB Skupina. Nastavitve piškotkov.