Interaktivni članki

Sindrom srčnega popuščanja pri starejših in komorbidnih bolnikih

Velik del poslabšanja srčnega popuščanja je posledica pridruženih bolezni, ki so pri bolnikih s srčnim popuščanjem pogoste. V prihodnje bo zato še bolj pomemben multidisciplinarni in sistemski pristop obravnave. Kako lahko sinhrono obvladujemo to kompleksno patologijo?

7. 6. 2024
INTERAKTIVNI ČLANEK

Aktualne smernice zdravljenja arterijske hipertenzije

Obravnava arterijske hipertenzije pri bolnikih z nezapleteno hipertenzijo in bolnikih s pridruženimi boleznimi se razlikuje. Predstavljamo optimalno zdravljenje arterijske hipertenzije glede na aktualne smernice, ključne novosti v obravnavi ter pristop pri pridruženih obolenjih – koronarni bolezni, srčnem popuščanju, atrijski fibrilaciji in kronični ledvični bolezni.

18. 4. 2024
INTERAKTIVNI ČLANEK

Personalizirano zdravljenje napredovale Parkinsonove bolezni

Pravočasna uvedba katere od oblik kontinuiranega zdravljenja Parkinsonove bolezni omogoča ohranitev ali izboljšanje kakovosti bolnikovega življenja. Pred uvedbo pa je treba pretehtati prednosti in omejitve terapevtskih možnosti in obenem upoštevati posebnosti in želje bolnika. Interaktivni prispevek ponuja nabor uporabnih usmeritev.

11. 3. 2024
INTERAKTIVNI ČLANEK

Kako obravnavati migreno v ADM in kdaj bolnike napotiti k nevrologu?

Migrena ostaja kljub veliki razširjenosti slabo prepoznana in suboptimalno obravnavana. Kako obravnavi migreno v ambulanti družinske medicine (ADM)? Kako pravilno postaviti diagnozo glede na zadnje diagnostične kriterije? Kdaj bolnika napotiti na terciarno raven?

12. 12. 2023
INTERAKTIVNI ČLANEK

Pregled najnovejših spoznanj pri obravnavi MS

Kaj sporočajo najnovejši dokazi o prodromalni multipli sklerozi (MS)? Kako uspešni smo in bomo pri preprečevanju od zagonov neodvisnega napredovanja prizadetosti? Kakšne spremembe obetajo prihajajoče terapevtske možnosti? Zbrali smo novosti, ki so jih predstavili tudi na kongresu ECTRIMS23.

13. 12. 2023
INTERAKTIVNI ČLANEK

Anemija pri KLB: kje smo in kam gremo?

Izrazite znake anemije ima več kot 90 % bolnikov s končno odpovedjo ledvic, če jih pravočasno ne zdravimo. Ti bolniki imajo znatno povečano tveganje za kardiovaskularno smrt in dokazano hitrejše napredovanje bolezni. Uporabna orodja za optimizacijo obravnave bolnikov predstavljamo v interaktivni obliki.

3. 3. 2023

Aktualni e-novičnik

Pljučna hipertenzija – dolga pot do diagnoze

29. 5. 2024

Beseda je najmočnejše orožje

27. 3. 2024

Novosti v obravnavi arterijske hipertenzije

27. 3. 2024

Vse več bolnikov potrebuje napredno zdravljenje

27. 3. 2024

Kako predelati disfunkcionalno shranjenje spomine?

27. 3. 2024
Naročite se na e-novičnik

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives.pustavrh@adriasonara.eu
zdenka.melansek@adriasonara.eu

Oglaševanje
Barbara Pučnik
051 609 366
barbara.pucnik@adriasonara.eu

O nas
© 2024 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava AB Skupina. Nastavitve piškotkov.