Joie de vivre

Ki aikido je veščina poenotenja uma in telesa

Ki aikido oziroma šin šin toitsu aikido (poenotenje uma in telesa) je veščina in umetnost, ki se od klasičnih borilnih disciplin razlikuje v filozofiji in načinu treningov. Je vadba, ki je primerna za vse ljudi, ne glede na spol, starost, kondicijo, razgibanost, poklic ali izobrazbo. Gibanje je naravno in ob primernem poznavanju in upoštevanju lastnih zmogljivosti do resnih poškodb ne pride.

17. 6. 2015

Življenje na plaži

Moramo res živeti tako, kot nam zapovedujejo norme in kot nas vodi tok življenja? V eni roki volan, v drugi mobilni telefon. Je vredno najlepše dele dneva presedeti med štirimi stenami? Tudi mi smo bili ujeti v sistem, potem pa smo se odločili prerezati niti in slediti svojim sanjam – živeti sredi oceana. Začela se je pisati zgodba o »Watermanu«.

17. 6. 2015

Čustva so koristna, če jih dobro poznamo

Zmožnost prepoznavanja lastnih čustev in čustev drugih lahko okrepi samozavest, da občutek lastne učinkovitosti, poveča prožnost in izboljša medosebne odnose.

15. 6. 2015

Uglasiti orkester je kot uglasiti 103 telesa

Ob poslušanju glasbenih mojstrovin v izvedbi orkestra zagotovo ne pomislimo najprej na to, da je kakovost glasbe odvisna od celostnega počutja posameznega člena. Orkester Slovenske filharmonije sestavljajo kar 103 posamezniki. Uglasiti celoto na najvišjo kakovost zato terja nekaj več vpogleda v posamezni člen.

22. 4. 2015

Z gorčico osvaja Ameriko

»Če bi imeli bentleyja in šoferja, bi med vožnjo na zadnjem sedežu v sendvič verjetno mazali to gorčico. In ko bi naključni neznanec ustavil poleg vas in vam pomignil, da odprete okno, bi vas vprašal, ali jo lahko še on poskusi.« To je le ena od mnogih pozitivnih ocen gorčice Tin Mustard.

22. 4. 2015

Fotoreportaža: Kljubovati zakonom narave

Jan ima cistično fibrozo, redko dedno bolezen. Diagnosticirana mu je bila pri dveh mesecih starosti z napovedjo, da ne bo dočakal odrasle dobe. Tako kot Jan kljubuje in še vedno živi ob pomoči medicine in izjemno discipliniranem pristopu k terapijam ter vzdrževanju fizične kondicije, tako zakonom narave v neverjetnih položajih kljubujejo tudi mladi športniki, ujeti v njegov fotografski objektiv.

2. 4. 2015

Zdravniki v antiki

»Prisežem pri Apolonu Zdravniku in Asklepiju in Higieji in Panakeji in pri vseh bogovih in boginjah …« se začne prisega, ki naj bi jo sestavil grški zdravnik Hipokrat štiri stoletja pred našim štetjem. Hipokratova prisega je vtkana v različne sodobne etične zaobljube zdravnikov, grško-rimsko obdobje pa velja za začetke zdravstva, kot ga poznamo danes.

2. 4. 2015

Sedem zdravih hiš

Z malce nostalgije se oziramo po arhitekturni dediščini, ki jo za seboj puščajo zdravniki in še kakšen farmacevt med njimi.

26. 1. 2015

Asa gastronomije in družinskega dozorevanja

Ko se v prostoru znane ljubljanske gostilne As znajdete skupaj s Svetozarjem Raspopovićem – Popetom, je takoj jasno, kdo je gospodar hiše. Ob strani pa mu zdaj, po dolgih letih iskanja spet stoji "ta mladi Pope".

26. 1. 2015

Supanje

"Stoječe veslanje"? Zakaj pa ne - potrebujete le desko, veslo in dovolj globoko, po možnosti mirnejšo vodo.

26. 1. 2015

Južna Afrika

Zgodba o suženjstvu, ljubezni in maščevanju.

24. 1. 2015

Iščete lastno ordinacijo? Spremljajte dražbe ali preverite periferijo!

Čas, ko ugašajo podjetja, je odlična priložnost, da ugodno pridete do lastnih poslovnih prostorov. Še vedno pa je precej smiselno prostor tudi najeti, svetujejo nepremičninarji.

24. 1. 2015

Ljudje lahko letimo!

Kaj bi moral narediti človek, da bi lahko lebdel v zraku in postal ptič vsaj za nekaj minut?

29. 12. 2014

Življenje po načelih LOHAS

Na svetu je vsaj 100 milijonov ljudi, ki jim je zelo mar za zdrav način življenja, okolje, socialno pravičnost, zdravje, osebnostni razvoj in trajnostno naravnanost in ki te vrednote upoštevajo pri svojih odločitvah, ocenjujejo raziskovalci. Vse, kar v sebi združuje gibanje LOHAS.

28. 12. 2014

»Pow day« v Kašmirju!

Kašmir. Večina ljudi bi še pred nekaj leti najprej pomislila na najboljšo volno na svetu. Izčesano najfinejše runo najboljših kašmirskih koz še vedno velja za prestižno tkanino. Vendar je Kašmir veliko več kot to.

28. 12. 2014
1 2 3 4 5

Aktualni e-novičnik

Neupravičeno osovraženi statini

29. 5. 2023

Novice iz revmatologije

9. 6. 2023

Na kritični točki?

28. 6. 2023

Bodo enterobakterije, ki izločajo karbapanemaze, ušle izpod nadzora?

28. 6. 2023

Interpretacija antibiograma za ciljano predpisovanje antibiotikov

28. 6. 2023
Naročite se na e-novičnik

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives.pustavrh@adriasonara.eu
zdenka.melansek@adriasonara.eu

Oglaševanje
Barbara Pučnik
051 609 366
barbara.pucnik@adriasonara.eu

O nas