Rak dojk

ASCO 2022

Kaj so letošnje glavne novosti?

Tudi na letošnjem srečanju Ameriškega združenja za klinično onkologijo (ASCO) so mednarodno priznani strokovnjaki predstavili nova dognanja na področju zdravljenja raka. Povzemamo nekaj najodmevnejših raziskav.

22. 6. 2022
Preglednica

Kako do pravilne diagnoze rakave bolezni v ADM?

22. 6. 2022

Vpliv vitamina D na rak dojk

Rezultati velike prospektivne raziskave Pathways so pokazali, da je zadostna raven vitamina D v krvi ob postavitvi diagnoze raka dojk verjetno povezana z boljšim izidom zdravljenja. Ob rastočem zanimanju za to temo je specialistka interne medicine in endokrinologinja prof. dr. Marija Pfeifer, dr. med., predstavila do zdaj znana dejstva, možnosti in omejitve.

16. 3. 2022
Preglednica

Smernice za preprečevanje febrilne nevtropenije pri bolnikih z rakom

15. 12. 2021

Kdaj je čas za napotitev v paliativno oskrbo?

V Sloveniji je po podatkih aktualne raziskave, opravljene na Onkološkem inštitutu Ljubljana, srednji čas od napotitve bolnikov z rakom dojk v paliativno oskrbo do njihove smrti 18 dni. Kaj naj bo podlaga zgodnejših napotitev oziroma kdaj je pravi čas za napotitev v paliativno oskrbo, so razpravljali na novembrskih Dnevih internistične onkologije.

15. 12. 2021
Vloženka

Neželeni učinki sistemskega zdravljenja raka dojk

13. 10. 2021
ESMO 2021

Raziskave, ki spreminjajo klinično prakso

Do leta 2040 naj bi število novoodkritih primerov raka na svetu preseglo 30 milijonov na leto. Zato še nikoli ni bilo tako pomembno, da v onkologiji ohranimo raziskovalni utrip in se še tesneje povežemo. Ta misel je vodila septembrski kongres Evropskega združenja za internistično onkologijo. Povzeli smo njegove najvidnejše raziskave s področij raka dojk, raka pljuč, raka prostate in malignega melanoma.

13. 10. 2021
INFOGRAFIKA

Kaj upoštevati pri izbiri zdravljenja visceralne bolezni?

Strnili smo napotke, kako hitreje ločevati visceralno krizo od visceralne bolezni in kako opredelitev narekuje potek zdravljenja.

29. 5. 2021

Natančno spremljanje in obvladovanje neželenih učinkov

Kako zagotoviti obvladovanje neželenih učinkov ob zdravljenju z zaviralci CDK 4/6? Ali prilagoditev odmerka vpliva na slabšo učinkovitost zdravljenja? V nedavnem prispevku publikacije The Oncologist so podrobneje opisani najpogostejši neželeni učinki zdravljenja z abemaciklibom, prav tako ukrepi za njihovo obvladovanje.

29. 5. 2021
VIDEO

Izzivi zdravljenja HR+/HER2- metastatskega raka dojk

V dobi hitrega naraščanja terapevtskih možnosti so cilji zdravljenja metastatske bolezni najbolj optimalni takrat, ko je algoritem zdravljenja prilagojen vsakemu posameznemu bolniku. Katera stanja in zapleti lahko otežijo pot do cilja, v prispevku predstavlja Marina Čakš, dr. med., iz UKC Maribor.

29. 5. 2021

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Predstavitveni
video (1:25 min)
Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives@adriasonara.eu
zdenka@adriasonara.eu

Oglasno trženje
Barbara Pučnik
051 609 366
marketing@adriasonara.eu

O nas