Urogenitalni raki

VIDEO

Izpostavljeno na ASCO GU 2021

Dve po njegovem mnenju pomembnejši raziskavi s področja raka urotelija in ledvic z letošnjega ASCA GU je predstavil prof. Robert Dreicer, pridruženi direktor za klinične raziskave in namestnik direktorja na Centru za zdravljenje raka Univerze v Virginiji in vodja onkološkega oddelka ter eden od direktorjev na Paul Mellon Urologic Institute. Dodal je ključno sporočilo, ki ga v klinični praksi ne gre zanemariti.

3. 3. 2021

Izpostavljeno na ASCO 2023

Povzemamo nekaj najodmevnejših raziskav o zdravljenju rakavih bolezni, ki so bile predstavljene na letošnjem srečanju Ameriškega združenja za klinično onkologijo (ASCO). Pod drobnogled smo vzeli napredek v obravnavi raka pljuč, dojk, prostate in danke ter malignega melanoma.

28. 6. 2023

Oligometastatski rak prostate

Oligometastatski rak predstavlja v zdravljenju onkoloških bolnikov posebno entiteto. Čeprav gre v osnovi za metastatsko bolezen, pa novejši pristopi in novi načini zdravljenja omogočajo izboljšanje kontrole bolezni in preživetja. Doc. dr. Helena Barbara Zobec Logar, dr. med., je na strokovnem dogodku Oligometastatski rak predstavila najnovejša spoznanja.

22. 12. 2022

Boljše obvladovanje febrilne nevtropenije

Letošnje Dneve internistične onkologije so posvetili obravnavi neželenih učinkov sistemskega zdravljenja. Eden izmed pogostejših in resnejših zapletov zdravljenja s kemoterapijo je febrilna nevtropenija, ki je tudi pogost razlog nepotrebnih napotitev specialistov družinske medicine in drugih specialistov. Strnili smo indikacije za primarno profilakso z G-CSF.

22. 12. 2022
ATTR-CM

Najpomembnejši premiki leta 2022 pri zdravljenju raka prostate

Letošnje leto je bilo izjemno, meni dr. Jason Hafron, dr. med., spec. urologije iz Kliničnega centra Beaumont Royal Oak v Michiganu, ZDA. Naredili smo težko pričakovane korake naprej pri preživetju bolnikov z napredovalim rakom prostate. Katere raziskave so spremenile klinično prakso in kako optimistični so načrti za leto, ki sledi?

22. 12. 2022
ESMO 2022

Nova spoznanja o intenzifikaciji zdravljenja

Kaj so zadnje ugotovitve, usmerjene v iskanje optimalnih terapevtskih kombinacij glede na volumen bolezni? Oglejte si preglednico, ki ponazarja rezultate pregledne analize in olajšuje izbiro zdravljenja. Sklepne misli so zaznamovale tudi letošnji kongres ESMO.

27. 10. 2022
ESMO 2022

Kaj je odmevalo na ESMO?

Tudi letošnji kongres Evropskega združenja za internistično onkologijo (ESMO), ki je potekal v začetku septembra v Parizu, je prinesel mnogo novosti. Povzemamo nekaj najodmevnejših raziskav.

12. 10. 2022
INFOGRAFIKA

Posodobljeni podatki raziskav ACIS in TITAN

2. 7. 2021
ASCO 2021

Ciljano obsevanje rakavih celic

Na letošnjem kongresu ASCO je bila predstavljena prva tarčna radioterapija za zdravljenje raka prostate, ki lahko pomembno izboljša prognozo bolnikov z razsejanim proti kastraciji odpornim rakom prostate, pri katerih je bolezen napredovala kljub kemoterapiji in antiandrogenskemu zdravljenju.

2. 7. 2021
1 2 3 4

Aktualni e-novičnik

Najpomembnejši premiki leta 2022 pri zdravljenju raka prostate

22. 12. 2022

Oligometastatski rak prostate

22. 12. 2022

Boljše obvladovanje febrilne nevtropenije

22. 12. 2022
Naročite se na e-novičnik

Aktualna revija

pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives.pustavrh@adriasonara.eu
zdenka.melansek@adriasonara.eu

Oglaševanje
Barbara Pučnik
051 609 366
barbara.pucnik@adriasonara.eu

O nas