Zdravnik zdravniku: izboljšanje komunikacije med družinskim zdravnikom in nefrologom

VIDEO

Izboljšanje komunikacije med družinskim zdravnikom in nefrologom

S sistemskim izboljšanjem komunikacije med družinskim zdravnikom in nefrologom bi v nekaterih primerih lahko že na primarnem nivoju pomagali urediti zdravljenje hiperkaliemije in drugih elektrolitnih motenj, da napotitev v urgentno službo ne bi bila potrebna, pravi prof. dr. Jernej Pajek, dr. med. Za zdravljenje hiperkaliemije je na voljo novo zdravilo. Kaj prinaša v klinično prakso?

25. 10. 2021

Prepoznavanje in zdravljenje hipotiroze

Kdaj pomisliti na hipotirozo in kako pomembna je adherenca pri zdravljenju, razlaga specialistka interne in nuklearne medicine prof. dr. Simona Gaberšček, dr. med. Če ima bolnik še nekaj preostale ščitnične funkcije, se po opustitvi zdravljenja spet pojavijo simptomi hipotiroze, poveča se tveganje za srčno-žilne zaplete. Če bolnik nima več preostale ščitnične funkcije, pa se lahko po opustitvi zdravljenja pojavi hipotirotična koma in končno tudi smrt.

13. 10. 2021

Klinična slika in zdravljenje MIS-C

Število umrlih zaradi MIS-C narašča vse počasneje, kar kaže na čedalje boljšo prepoznavo in zdravljenje bolezni, je na Derčevih dnevih povedala specialistka pediatrije dr. Mojca Zajc Avramovič, dr. med. V predavanju je predstavila tudi algoritem zdravljenja slovenskih pediatričnih bolnikov s tem zapletom.

13. 10. 2021

Biooznačevalec za težji potek covida-19 in zdravljenje

Eden pomembnejših problemov pri obravnavi covida-19 je, da se ne ve, kateri bolniki bodo bolezen dobro prestali tudi brez zdravljenja in pri katerih se stanje v nekaj dneh lahko tako poslabša, da bodo potrebovali oskrbo v intenzivni enoti, pravi grški specialist interne medicine in infektologije prof. Evangelos Giamarellos-Bourboulis. Kako učinkovita sta v klinični praksi biooznačevalec in zdravilo, ki ju je preučeval v klinični raziskavi?

13. 10. 2021
Intervju, Tadej Jalšovec, dr. med.

Gojiti empatijo do soljudi, sodelavcev in bolnikov

Kako bodo posledice sodobnega življenja krojile prihodnjo obravnavo otrok in kako pomembna je komunikacija pri zdravniškem delu, ki še vedno ostaja izziv zdravniškega poklica, nam je zaupal Tadej Jalšovec, dr. med., zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor.

13. 10. 2021
pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
"Revija je namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce na poljuden način obvešča o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponuja pester izbor privlačnih člankov za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive."
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Predstavitveni
video (1:25 min)
Uredništvo

Urednica
Noemi Kandus
040 302 302
noemi@adriasonara.eu
zdenka@adriasonara.eu

Oglasno trženje
Barbara Pučnik
051 609 366
marketing@adriasonara.eu

O nas
© 2022 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava AB Skupina. Nastavitve piškotkov.