Zdravnik zdravniku: prof. dr. Bojana Beović o ugledu zdravniškega poklica v javnomnenjskih raziskavah in praksi

VIDEO

Ugled zdravniškega poklica v javnomnenjskih raziskavah in praksi

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, dr. med., spec. infektologije z UKC Ljubljana, je spregovorila o ugledu zdravniškega poklica v javnomnenjskih raziskavah in praksi. Razmišlja pa tudi o strategijah za obvladovanje negativne medijske komunikacije, o nesoglasjih, ki bi morala ostati za zaprtimi vrati ter odzivih stroke ob domnevnih ali potrjenih zdravniških napakah.

25. 10. 2023

Prihodnost za bolnike z IgA-nefropatijo je optimistična

Katerih znakov in simptomov najpogostejše glomerulne bolezni ne smemo spregledati? Kdaj bolnike s sumom na IgA-nefropatijo napotiti k specialistu nefrologije? Odgovarja Ana Dovč, dr. med., spec. nefrologije s KO za nefrologijo UKC Ljubljana, ki razlaga, kakšna je trenutna optimalna obravnava bolnikov in zakaj se jim obeta še svetlejša prihodnost. 

24. 10. 2023

Nova generacija zdravil za bolnike s SDM ali DME

Starostna degeneracija makule (SDM) in diabetični makularni edem (DME) sta pomembna vzroka za funkcionalno slepoto pri odraslih v razvitem svetu. Gre za progresivni stanji, ki ju lahko – če sta diagnosticirani dovolj zgodaj – uspešno zdravimo. O diagnosticiranju, presejanju in novi možnosti zdravljenja je govorila prof. dr. Polona Jaki Mekjavić, dr. med., spec. oftalmologije z Očesne klinike UKC Ljubljana.

25. 10. 2023
Uvodnik

Prepletanje pristopov

Srčno popuščanje je danes eden redkih kliničnih sindromov, katerega incidenca in prevalenca iz leta v leto naraščata. Kljub temu, da že sama definicija srčnega popuščanja temelji na interakciji med delovanjem srca in preostalih organov, se je multidisciplinarni pristop k zdravljenju uveljavil šele v zadnjem času, razmišlja prof. dr. Bojan Vrtovec, dr. med., spec. interne medicine in spec. kardiologije in vaskularne medicine z UKC Ljubljana.

23. 10. 2023

Hospitalizacija kot mejnik v zdravljenju

Preživetje bolnikov s srčnim popuščanjem se je v zadnjih letih bistveno izboljšalo, vendar smrtnost še vedno ostaja zelo velika. Bolnike s srčnim popuščanjem lahko v tem pogledu primerjamo z bolniki z rakom debelega črevesa. Pri tem morda preseneti dejstvo, da je prognoza bolnikov s srčnim popuščanjem slabša.

23. 10. 2023
pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives.pustavrh@adriasonara.eu
zdenka.melansek@adriasonara.eu

Oglaševanje
Barbara Pučnik
051 609 366
barbara.pucnik@adriasonara.eu

O nas
© 2024 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava AB Skupina. Nastavitve piškotkov.