Zdravnik zdravniku: živeti 150 let?

VIDEO

Živeti 150 let?

Staranje le v 20 odstotkih določa genetika, v 80 odstotkih pa je povezano z vplivi okolja. To postavlja posameznika v zelo odgovorno vlogo. Kaj najbolj učinkovito upočasnjuje procese staranje oziroma spodbuja dolgoživost, razkriva Saša Obermajer, dr. dent. med., iz ZD Ljubljana, ki se s poglobljenim znanjem o staranju ukvarja tudi kot Health & longevity coach.

20. 6. 2022

Kako izboljšamo obravnavo oseb s sladkorno boleznijo?

Na srečanju Srce in diabetes na Bledu je Metka Epšek Lenart, dr. med., spec. internistične medicine iz ZD Ravne na Koroškem, predstavila sodobno ambulantno spremljanje sladkorne bolezni tipa 2, možne terapije in izzive ob obravnavi.

23. 6. 2022

pHARMONIA je praznovala 10 let

Kako smo zaznamovali desetletnico izhajanja revije pHARMONIA? Ne spreglejte fotoutrinkov z jubilejnega dogodka, ki je v toplem pomladnem večeru pričaral kopico vedrih trenutkov.

21. 6. 2022

Najnovejše orožje proti staranju?

Človeško telo je, tako kot vse v živem svetu, omejeno z rokom trajanja. V raziskavi, objavljeni v Nature Communications, so z oceno izgube fiziološke odpornosti človeškega telesa ta rok določili pri 150 letih. Kateri so bolj ali manj znani dejavniki dolgoživosti? Katere učinkovine, ki jih v zadnjem času proučuje znanost, bi lahko podaljšale naše življenje?

21. 6. 2022

Kako prepoznamo in zdravimo onihomikoze

Glivične okužbe nohtov oziroma onihomikoze niso zgolj estetska težava, ampak negativno vplivajo na kakovost življenja, zato je pomembno, da jih prepoznamo in pravilno zdravimo, poudarja spec. dermatovenerologije doc. dr. Katarina Trčko, dr. med., iz UKC Maribor.

16. 3. 2022
NAGRADNA IGRA

Kako se izgovori pHARMONIA?

Ime naše revije skriva besedno igro in osvetljuje dinamično ravnovesje med medicino in farmacijo. Kakšna je pravilna izgovarjava? Sodelujte v nagradni igri, med vsemi pravilnimi odgovori bomo petim izžrebancem poklonili po en darilni paket Zvezdar.

20. 6. 2022
pHarmonia lgotip

Prijavni obrazec

Če želite prejemati naše strokovne medicinske vsebine, izpolnite obrazec:
Potrebujete pomoč?
pHarmonia pHarmonia logotip
Revija pHARMONIA in portal pharmonia.si sta namenjena zdravnikom, zobozdravnikom in farmacevtom. Bralce in uporabnike na poljuden način obveščata o novostih s področja omenjenih strok, obenem pa ponujata pester izbor vsebin za vse razmišljujoče, ki tudi v sprostitvi iščejo nove izzive.
Izdajatelj

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Uredništvo

Urednica
Nives Pustavrh
041 330 606
nives.pustavrh@adriasonara.eu
zdenka.melansek@adriasonara.eu

Oglaševanje
Barbara Pučnik
051 609 366
barbara.pucnik@adriasonara.eu

O nas